top of page
(niemandsland 11).jpg
rizoom.jpg

VLOEIENDE GRENZEN

Ervaar verfijnde kunst

Nudibranch 4 .jpg

ISAMO THISSEN

Jong talenten Isamo Thissen en Bobby Veldhuizen hebben afzonderlijk hun kunstwerken geëxposeerd in de Gelderlandfabriek. Galerie Brandstof brengt Isamo en Bobby bij elkaar in de expositie Vloeiende Grenzen.

Isamo Thissen (1998) benadert het landschap als een archief van de menselijke activiteit. De sporen die wij als mensen (indirect) in het landschap achterlaten, vormt zowel de aanleiding als het fundament voor het werk. Vanuit deze kerngedachte onderzoekt Isamo zowel de weerloze schoonheid van de natuur als de strakke lijnen en vreemde patronen die verschijnen uit de herstructurering van het landschap. Het werk van Isamo bevindt zich op het grensgebied tussen abstractie en figuratie, bestaat voornamelijk uit textiel en is met de hand vervaardigd.

BOBBY VELDHUIZEN

Bobby Veldhuizen is in 2022 afgestudeerd in de richting beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Binnen haar werk zoekt ze naar ‘alternatieven’: andere manieren van zien, denken en leven zoals beschreven in tegencultuur-bewegingen, speculatieve fictie en antihegemonische gedachtegoed. Door verschillende stijlen af te wisselen, onderzoekt ze ambivalentie en ambiguïteit - concepten die volgens haar krachtig zijn, omdat dingen tegelijkertijd meerdere kanten kunnen hebben. Een roltrap kan nooit kapotgaan, het kan alleen maar een trap worden.

Bobby gelooft zo ook dat nutteloosheid een functie op zich is. Ze noemt haar schilderijen soms ‘ambigue abstracties.’  In haar recente werk is Bobby gefascineerd door spinnenwebben en het netwerk als manier van zijn en hoe alles met elkaar verbonden is. Het spinnenweb is niet alleen een val, maar kan ook worden gezien als een vangnet, een uitweg. Ze zijn te lezen als fictieve landschappen waar diepte een belangrijk onderdeel is van het werk. Een centrale vraag voor haar is: hoe breng je in kaart wat (nog) niet bestaat?

Bobby Veldhuizen.jpg
bottom of page