top of page
Marinkevanzandwijk_judgement.jpg

MARINKE VAN ZANDWIJK

22 juli - 20 augustus

Glazen geblazen bellen spelen een hoofdrol in het werk van Marinke. Op zoek naar vergankelijkheid en vervorming vinden ze hun context. Uitgangspunt daarbij is de uitspraak ‘ Homo bulla est’ (‘De mens is een luchtbel’) van filosoof en humanist Erasmus, een uitspraak die vertaalt hoe ze haar belvormen beschouwt: als fysieke wezens die persoonlijke eigenschappen in zich dragen.


Vanaf 22 juli zijn de bellen van Marinke van Zandwijk te bewonderen aan de Diefdijk 19, Leerdam bij Galerie Brandstof. Op een steenworp afstand van de plek waar al haar werk wordt geblazen, de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. De expositie is een greep uit werk van de afgelopen jaren. De expositie laat zien hoe Marinke haar werk op verschillende manieren benadert, dus laat je vooral verrassen!

Geïnteresseerd om het werk van Marinke aan te kopen? Neem contact met op ons.

 

Artist talk

Marinke aan het werk zien?!

Zaterdag 5 augustus is de Artist Talk van Marinke. Wij nodigen u uit in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum en hier ziet u Marinke haar befaamde glasbellen blazen. Daarna wordt u uitgenodigd bij de galerie, waar u alle vragen kunt stellen aan Marinke over glasblazen en haar kunstenaarschap.

Meld u aan via de webshop

bottom of page