top of page

CAROLE REY | HEMICRANIA-DISAMBIGUATION 2.0

Za. 17 juni t/m zo. 16 juli

Het werk van Carole Rey is een visuele uitnodiging om de diversiteit en schoonheid van alles dat het leven ons geeft te bewonderen, maar ook het lijden een plek te geven. Hemicrania-Disambiguation is een ode aan pijn en verlichting en ons vermogen als mens om uitdagingen die op ons pad komen te verdragen en er sterker uit te komen. Voor deze tentoonstelling is Carole Rey in samenwerking gegaan met studio Thing.nl om een zachte visuele mixed media-ervaring te creëren waarbij de natuur en in het bijzonder bloemen een mysterieuze en betoverende plaats worden, een plaats van hoop en genezing.

Het botanische element heeft een dubbele connotatie: schoonheid en delicatesse, maar ook en vooral de enorme veerkracht van de natuur en haar vermogen om zichzelf te vernieuwen, te regenereren. De animaties die studio Thing.nl maakte op basis van foto's uit de serie Hemicrania-Disambiguation geven een andere dimensie aan Rey's werk en boodschap. Ze zijn een uitnodiging om te reizen in een droomwereld van zachtheid waar bloemen voortdurend bewegen, verschijnen en verdwijnen; ze worden plantensirenes die de toeschouwer uitnodigen erin te verdwalen. Door het afdrukken op grote zijden panelen maakt Carole Rey dit universum bijna tastbaar, zowel bewegend als onmogelijk te vangen, bewegend op het ritme van de wind, levend en transformerend naar gelang het licht. De combinatie van zijde en video is ook een mengeling van natuur en technologie, die beide dezelfde boodschap dienen: laten we de tijd nemen om te zien, ons te verwonderen over wat er om ons heen is en er zorg voor dragen.

Met deze samenwerking nodigen Carole Rey en studio Thing.nl de kijker uit om te dwalen en zich geregenereerd te voelen.


De serie heeft de zilveren medaille gewonnen bij de Prix de la Photographie de Paris en een deel ervan is tentoongesteld tijdens het Rotterdam Photo Festival 2022.

Alle foto's zijn genomen in 2019 en de animaties zijn gemaakt in 2022 en 2023.

bottom of page